2007: GRAS

(Esther Gerritsen)

“Als je op kamers gaat. Eindelijk zelfstandig! Je leven begint nu pas echt. Denk je. Niets vermoedend. Tot je erachter komt waar je vandaan komt. Uit wat voor verknipt gezin je eigenlijk komt.

”GRAS is een hilarisch stuk waarin een gezin (vader, moeder, zoon en dochter) na jaren weer eens samen op kampeervakantie gaat in een poging de familiebanden weer wat aan te halen. Daarbij gaan ze niet bepaald zachtzinnig met elkaar om. En wat heeft de kuil te betekenen, die de zoon achter de caravan lijkt te graven?

Het publiek had, door de keuze van de camping als theater, verschillende rollen: én campinggast én toeschouwer én onderdeel van de voorstelling.Met deze voorstelling bracht Stichting Theatergroep Raamwerk een bijzondere voorstelling op locaties waar het publiek niet persé theaterpubliek was.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Kunstraad Groningen.

 

Spel: Laura Dekker, Léon Mulder, Marieke Spannenberg, Leonard Zuiderwijk
Regie & vormgeving: Hanneke van der Molen

Posted on May 16, 2014 .