2008: GEVANGEN OP 14 HOOG

(Neil Simon - oorspr: Prisoner of Second Avenue)

In 2008 speelden wij Gevangen op 14 hoog, één van de pareltjes van Neil Simon. Thema is werkloos worden en wat dat met je doet. Regisseur Hanneke van der Molen werd bij de voorstelling begeleid door een professionele theatermaker in het kader van een coachingsproject van Kunstfactor voor talentvolle theatermakers in het amateurcircuit.

'Je leest het elke dag in de krant. En als het je zelf overkomt, kan je het niet geloven.'

Mel Edison ziet het niet meer zitten. Hij heeft zijn baan verloren en vecht tegen zijn omgeving. De luchtverontreiniging heeft alle planten op zijn balkon gedood. De stank van het huisvuil ruik je zelfs op 14 hoog. De muren van zijn appartement zijn zo dun, dat het liefdesleven van de buren naast hem, twee Duitse stewardessen, een open boek is. Zijn appartement wordt leeggeroofd en z'n psychiater sterft. Wat overkomt je in zo'n geval? Je krijgt een zenuwinzinking. Samen met zijn vrouw Edna blijft Mel echter strijden tegen de ondergang van de maatschappelijke waarden.

 

Met speciale dank aan Froukje van Houten, docent dramaopleiding NHL.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Kunstraad Groningen.

Spel: Ron Akkerman, Renate Dokter, Lucie Schuringa, Edith Snijders, Marieke Spannenberg, en Erik-Jan Vens/Piet van Gogh

Regie & vormgeving: Hanneke van der Molen

Kleding & grime: Elizabeth de Haan

Posted on June 13, 2014 .