2010 - 2011: DE KALE ZANGERES

(Eugène Ionesco - oorspr: La Cantatrice Chauve)

'Men kan zijn bril niet met zwarte schoensmeer poetsen'

In De Kale Zangeres lijkt de Pendule in een wonderlijk tijdsverloop de gebeurtenissen te dicteren. In een opeenvolging van tijdvertragingen, -versnellingen en /omkeringen ontvouwt zich een reeks aan alledaagse situaties waarin Mr en Mrs Smith, Mr en Mrs Martin, de meid Mary en de brandweercommandant met, tegen of langs elkaar praten. Er wordt veel gesproken, maar waar gaat het eigenlijk over? Wat is taal zonder enige betekenis? Ionesco: “Absurd is dat, wat verstoken is van een doel. Afgesneden van zijn religieuze, metaphysische en transcedente oorsprong is de mens verloren; alle acties worden zinloos, absurd, waardeloos.” (Martin Esslin, The Theatre of the Absurd)

Theatergroep Raamwerk heeft met dit stuk de eerste vijf jaar van haar bestaan afgesloten. De Kale Zangeres is een hilarisch en absurdistisch stuk van Eugène Ionesco. In Parijs staat De Kale Zangeres al 60 jaar op de planken en is daarmee het op één na langst lopende theaterstuk.

 

Deze voorstelling is tot stand gekomen in opdracht van HetHek Producties. De productie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Kunstraad Groningen, Vrienden van Het Hek en Vrienden van TG Raamwerk. Met speciale dank aan: Johan Franke Chesterfieldsite

Spel: Inger Geerts, Piet van Gogh, Ellen van der Graaf, Tisa Huisman, Lucie Schuringa en Marieke Spannenberg

Dramaturgie: Laura Dekker

Kledingontwerp en -uitvoering: Tisa Huisman

Scènefotografie: Marcel Dermois

Regie en vormgeving: Hanneke van der Molen

Posted on August 26, 2014 .