2011 - 2012: SPAANSE RUITERS

(Koos Terpstra)

Het eerste lustrum van TG Raamwerk is afgesloten met de succesvolle voorstelling De Kale Zangeres van Eugène Ionesco. Vijf jaar geleden startte TG Raamwerk met Neoptolemos uit de Troje-trilogie van Koos Terpstra. De komende vijfjaarsperiode willen we weer met een stuk van hem starten.

'Het zal spannend zijn en je zult zeker weten dat het verkeerd afloopt, maar jezult zien dat de liefde overwint, want dat gebeurt soms en zeker in verhalen.'

In Spaanse Ruiters huren Harriet en Elizabeth een 'engel der wrake' in, Eva. Zij sturen haar af op Bart. Waarom? Wat heeft hij hun vriendin Oda aangedaan? Zal Eva haar opdracht uitvoeren? Leveren haar diensten de wraak op die de vrouwen zoeken? Wie heeft eigenlijk wie wat aangedaan? In Spaanse Ruiters is niets wat het lijkt te zijn.

 

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door de Kunstraad Groningen en Vrienden van TGR. Met speciale dank aan Medisub BV RodenMNO Vervat NoordTierlantijn Brocante Hoogkerk, Hans de Regt, de deelnemende theaters en acteur/theatermaker Joost Dekker.

Spel: Laura Dekker, Piet van Gogh, Ellen van der Graaf, Tisa Huisman, Marieke Spannenberg

Kledingontwerp en - uitvoering: Tisa Huisman

Licht- en geluidtechniek: Tony IJsselstein, Marco Klinkenberg

Scènefotografie: Marcel Dermois

Regie en vormgeving: Hanneke van der Molen

Posted on August 26, 2014 .