2014: ZUS VAN

“Jullie mogen over mij oordelen, maar dan wil ik wel mijn verhaal doen.”

In een intieme setting vertelt Ismène het verhaal van haar leven. Het is het verhaal van een vrouw die altijd in de schaduw heeft geleefd van haar heldhaftige en wereldberoemde zus Antigone. Het verhaal van een vrouw die zichzelf geen bestaansrecht toedicht, omdat ze nooit iets groots of memorabels heeft gedaan. Een vrouw die zich schaamt voor wie ze is en hoe ze is geweest. Want onze helden zijn mensen die dingen doen, niet mensen die dingen laten. Duizenden jaren na haar dood begint ze te praten, ergens op een plek waar de tijd niet meer telt.

Lot Vekemans ontving voor dit stuk de Van der Viesprijs in 2005.

Zus Van spelen we op bijzondere locaties. Bijzonder vanwege hun historie, vroeger of huidig gebruik. Na afloop van elke voorstelling is er gelegenheid een rondleiding te volgen door (een deel van) de locatie.

 

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Kunstraad Groningen en de Vrienden van Theatergroep Raamwerk. Wij willen speciaal Fair Back Kringloop, Carex Groningen, Ralf Onvlee (foto’s Carexlocaties), de bewoners en eigenaars van de locaties bedanken voor hun medewerking en steun aan deze voorstelling en Mast Verhuizingen voor het beschikbaar stellen van dekens.

Regie & vormgeving: Laura Dekker

Spel: Dienke Harms

Tekst: Lot Vekemans

Kleding: Tisa Huisman

Decor en Publiciteit: Alfons Dekker

Projectbegeleiding: Hanneke van der Molen

Posted on August 26, 2014 .