2016 - 2017: VERWARRINGEN

'Erg genoten van jullie vertolking van VERWARRINGEN! Prima spel, subtiele humor en toch overduidelijk de tragiek. En wat een prachtig decor. Beslist een aanrader!'

"Beweging, vorm, taal, kleur, materiaal, verbeelding komen samen in verwarring(en). Ik ben aangenaam verward kan ik wel stellen ;-) "

Eén toneelstuk, vier verhalen en een reeks momentopnames van geobsedeerde, tragische en
eenzame personages, min of meer met elkaar verbonden, bij wie je je afvraagt of je om ze
moet lachen of huilen.

Het eerste verhaal bestaat uit vijf monologen van personages die weg willen, of dat overwegen. Daaropvolgend twee door elkaar lopende verhalen van het echtpaar Lucy en Harry.

Lucy is al weken alleen thuis met de kinderen wanneer zij bezoek krijgt van de buren, Rosemary en Terry. Zij komen omdat Harry hen heeft gebeld. Lucy is niet te bereiken; Lucy let niet zo op gebel. Hoe reageren de buren? Harry is in de bar van een hotel en probeert tevergeefs verbinding te krijgen met zijn vrouw. Met zijn avances naar bar-genote Paula lijkt hij meer succes te hebben.

In het laatste verhaal is het echtpaar Pearce uit eten. Hij is net terug van een zakenreis naar Rome. Zij verdenkt hem ervan in Rome te zijn vreemd gegaan. Ze slijpen de messen. Ondertussen arriveren ook Polly en Martin in het restaurant. Zij is net terug van een vakantie en denkt zonder de kinderen een gezellige avond met Martin te hebben. Maar bij het zien van het echtpaar Pearce gaat ineens van alles mis.

Auteur: Alan Ayckbourn

Spel: Laura Dekker, Tisa Huisman, Dennis Mulder, Marieke Spannenberg en Vera Verhagen

Regie & vormgeving: Hanneke van der Molen

Techniek: Marcel de Bruin

Kleding: Tisa Huisman

Fotografie: Marcel Dermois

Verwarringen is mede mogelijk gemaakt door de Kunstraad Groningen, Medisub BV Duik- en Sociaal Medisch Advies en de Vrienden van Theatergroep Raamwerk.

 

Posted on August 23, 2016 .