#HINUNDHER

BEN IK DIT

Herkenbaar, hilarisch, confronterend, ontroerend en een tikje absurd!
Kijk in de spiegel en wie zie jij? Jij ziet wat niemand mag zien. Wij laten jou zien wat niemand te zien krijgt. Zonder het masker van alledag gaan wij de strijd aan met onze schaamte. De spiegel laat zich niet bedriegen. De enige vraag die ons rest: “Ben ik dit”?


Tekst, spel, choreografie: Fardouw Oenema, Inge Scheper, Marga Hoijtink, Lia de Boer, Ida Goossens, Birgitte Dekker en Christianne Bosklopper.


Regie: Hanneke van der Molen

Fotografie en video: Marga Hoijtink

 

ANTIGONE

“De stilte na de storm, de stilte die wij vrede noemen, is een wankel gelijkspel"

In een niet nader gespecificeerd land is een fragiele vrede uitgebroken. Koning Eteokles en zijn broer Polyneikes, tweelingen, tegenstanders, hebben elkaar gedood in de strijd om de troon. Kreon, oom van de broers, is nu de troonopvolger. Hij ziet een verscheurd volk. Om duidelijk te maken dat hij nu de leider is, kiest hij voor een harde lijn: wie niet voor ons is, is tegen ons. Hij laat Eteokles begraven en vaardigt een wet uit die verbiedt de verliezers – waaronder Polyneikes - te begraven op straffe van de dood. Daarin vindt hij Antigone, zijn nicht en zus van de twee broers, lijnrecht tegenover zich. Zij wil niets te maken hebben met politiek en al helemaal niet met de wet van Kreon. Zij zoekt steun bij Hemon, haar geliefde en zoon van Kreon. Ze wil dat hij aan zijn vader toestemming vraagt om haar broer Polyneikes te mogen begraven. Kiest Hemon de kant van Antigone, of die van zijn vader die hij bewondert?

 

Spel: Dienke Harms, Fokko Hooijer, Piet van Gogh.

Regie: Hanneke van der Molen


IN NIEMANDSLAND

"Jij wéét dingen. Ik zie het aan je. Jij weet dingen. Ik ga kopen. Ik ga de ultieme gok nemen." Twee luidruchtige toeristen, Jan en Cindy, verstoren de rust in de businesslounge op het vliegveld KLKL. In die businesslounge zijn ook Billy en Angel.

Spel:Piet van Gogh, Tisa Huisman, Michiel Noback, Nienke Smit, Vera Verhagen

Stemacteurs: Aike Vogelzang en Joost Dekker

Regie: Hanneke van der Molen


ZUS VAN

Trailer van de theatervoorstelling 'Zus van' "Jullie mogen over mij oordelen, maar dan wil ik wel mijn verhaal doen." In een intieme setting vertelt Ismène het verhaal van haar leven. Het is het verhaal van een vrouw die altijd in de schaduw heeft geleefd van haar heldhaftige en wereldberoemde zus Antigone.

Spel: Dienke Harms

Regie: Laura Dekker


KRAS

"Ik zeg niet wat ik denk. Ik weet niet wat ik denk. Ik denk: ik heb nog nooit gezegd wat ik dacht. Ik denk niet eens wat ik denk. Daar zijn geen woorden voor." In een huis zit een vrouw. Ze denkt. Het is Ina, 81, gescheiden.

Spel: Alfons Dekker, Laura Dekker, Piet van Gogh, Ellen van der Graaf, Fokko Hooijer, Tisa Huisman, Lucie Schuringa, Nienke Smit, Marieke Spannenberg

Regie: Hanneke van der Molen


SPAANSE RUITERS

Theatergroep Raamwerk speelt 'Spaanse Ruiters' van Koos Terpstra Het zal spannend zijn en je zult zeker weten dat het verkeerd afloopt, maar je zult zien dat de liefde overwint, want dat gebeurt soms en zeker in verhalen. In Spaanse Ruiters huren Harriet en Elizabeth een 'engel der wrake' in, Eva.

Spel: Laura Dekker, Piet van Gogh, Ellen van der Graaf, Tisa Huisman en Marieke Spannenberg

Regie: Hanneke van der Molen